Dörtyol Proje ve Danışmanlık TSE
Dörtyol Proje ve Danışmanlık TSE

Dörtyol Proje ve Danışmanlık Yan Menü Yatırım Arazileri

Menu

Giriş

Dörtyol Proje ve Danışmanlık Yeme İçme Tesisleri Projeleri

 

Yeme İçme Tesisleri 302.4.2 Projeleri

TKDK, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri ile Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri sektörüne yönelik Yeme İçme Tesislerinin kurulması ve modernizasyonunun yapılması için Yeme İçme Tesisleri Projeleri ile proje bütçesi kapsamında %55 ile %65 arasında hibe desteği vermektedir. Hibe oranı; Ağrı, Ardahan, Balıkesir, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Karaman, Kars, Mersin, Muş, Tokat ve Yozgat illerinde % 65, destek kapsamındaki diğer 27 ilde %55 tir. Üretici örgütü başvurularında hibe oranı proje bütçesinin % 65 idir. Nüfusu 20.000 in altında olan yerleşim yerlerinde yapılan yatırımlar ile restoran, pastane, kahvaltı salonları, yemek çadırı gibi yemek işletmeleri için 5.000 € dan 500.000 € bütçeye kadar projeler hazırlanabilmektedir. AB standartlarında, hijyen şartlarının sağlandığı kaliteli ve şık yeme içme tesislerinin kurulmasının amacı; kırsal kesim ile kentler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak, yeni istihdam kaynakları yaratmak ve iç göçü önlemektir. IPARD projesi ile sağlanan hibe desteğinin yanı sıra, proje kapsamında uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Gümrük Vergisi ve İthalat vergisi muafiyeti ve TKDK ile sözleşmeli bankalar ile Tarım Kredi Kooperatifi’nden alınabilecek düşük faizli krediler de tesislerin kurulması ve faaliyete geçmesi için olumlu koşulları arttırmaktadır. Diğer bir destek olarakta Kredi Garanti Fonu imkanlarından yararlanma fırsatı sunulmasıdır. Proje kapsamında yapım işleri, makine ve ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları desteklenmektedir. Ayrıca tesislerin enerji tüketimi kadar elektrik üretmesi için yapacakları yenilenebilir enerji yatırımları da hibe kapsamı içerisinde değerlendirilmektedir.

TKDK, proje onayı sonrası iş başlamadan teminat mektubu karşılığında hibe tutarının % 50 sini avans olarak girişimcilere ödemektedir.

Yapım işi ve makine ekipman başvurularında; başvuru çağrı ilanı ile projenin onaylanması arasında geçen süre için ( en fazla 7 ay) , Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Makine-Ekipman Endeksi ve İnşaat Maliyet Endeksine göre güncelleme yapılmaktadır. Enflasyona karşı girişimcileri korumak için uygulanan bu sistemle projelere sonradan fiyat farkı uygulanabilmektedir.

Kırsal alanlarda Dörtyol Proje ve Danışmanlık olarak projesini hazırladığımız, tasarımlarıyla ve aldıkları hibe ile çevrelerine örnek olan yeme içme tesislerimiz gibi, sizlerde hibe desteği ile modern bir tesis sahibi olmak isterseniz bizimle irtibata geçmenizi bekliyoruz.

Desteklenen İller

TKDK IPARD programı ülke genelinde kapsama alanını sürekli olarak genişletmekte olup şu anda 42 ilde faaliyet göstermektedir.

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

İllerini kapsamakta olup bu iller ile bağlı ilçe ve köylerindeki kırsal ve dağlık alanlar dahilindeki projeler ile yatırımlara destek sağlamaktadır.

TKDK IPARD 3 Çağrılarında; İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Adana, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Eskişehir, Rize, Gaziantep, Bolu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Sinop, Zonguldak, Artvin, Gümüşhane, Bartın, Karabük, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bilecik, Iğdır, Kilis, Osmaniye, Siirt, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Tunceli illerinde, bağlı ilçe, mahalle, köy ve mezralarında hibe desteği vermeye başlıyacak.

Projelerin hazırlanma maliyetleri 5.000 ₺ den başlamaktadır.

Sayfa Başına Dön